top of page

Hidroizolatii Terase cu Membrane din Bitum APP

Despre Bitum si Bitumul Modificat

Bitumul este un material orgamic care se comportă ca un fluid vâscos la anumite temperaturi și ca un solid elastic la cele inferioare. A fost folosit de secole în construcții datorită proprietăților de impermeabilizare. Capacitatea de impermeabilizare a bitumului se datorează parțial naturii non-umede a suprafeței sale, dar este în primul rând un rezultat al caracteristicilor sale neporoase. Deși absorbția apei prin bitumuri are loc, este, în general foarte limitată și de mică importanță.

 

Pentru ca bitumul să funcționeze ca o barieră pentru apă, trebuie să existe o peliculă continuă, fără goluri, fara orificii sau crăpături. Condiția ca această continuitate să fie realizată, filmul poate avea o grosime de 1.5 mm. Considerentele practice dictează de obicei utilizarea unui film mult mai gros (4 – 6 mm).

Aderența bitumului pe o suprafață depinde atât de natura suprafeței, cât și de starea bitumului. Deoarece trebuie să facă contact intim cu o suprafață solidă, vâscozitatea sa trebuie scăzută prin încălzire sau dizolvare într-un solvent acceptabil.

 

În această stare fluidă se poate obține o aderenta bună pe cele mai multe suprafețe, cu condiția ca suprafața să fie curată și uscată. Suprafețele cum ar fi metalul și betonul, necesită o amorsare in prealabil.

Chiar și după ce bitumul a fost aplicat cu succes, legătura poate fi redusă sau distrusă prin migrarea apei către interfața dintre bitum și strat. Coeziunea, rezistența internă și proprietățile de curgere ale bitumului variază considerabil in condiții de temperatură și de solicitare. Bitumul se comportă într-o manieră viscoelastică, deformarea acestuia va depinde de viteza de întindere și de temperatura la care se produce.

 

La o temperatură mare bitumul se comportă ca lichid, la temperaturi mai scăzute se comportă ca un solid elastic.

 

Deteriorarea sau pierderea proprietăților dorite ale bitumului are în mod normal forma de întărire. Devine ca un carton.

Rezultatul net este o scădere a proprietăților de adeziv, de curgere și o creștere a temperaturii punctului de înmuiere și a coeficientului de dilatare termică. Încălzirea unui bitum are ca rezultat o reducere a capacității sale de a acomoda deformările fără deformare.

 

Mecanismele actuale de deteriorare nu sunt pe deplin înțelese, dar se știe că foto-oxidarea este un factor major și este cel mai activ la temperaturi ridicate la radiația solară.

 

Apa, compușii dizolvați din poluarea atmosferică, atacul organismelor microbiologice și schimbările în structura sa internă sunt alți factori care contribuie la întărirea bitumurilor.

bitum app

Bitumul Modificat cu Polimerii APP si SBS

Multe dintre caracteristicile nedorite ale bitumului pot fi modificate prin adăugarea de compuși special formulați. Există un număr de aditivi care îmbunătățesc proprietățile de aderență, făcând posibilă aderarea lui la o suprafață umedă.

Anumiți polimeri (SBS sau APP) adăugați in bitum acționează pentru a rezista la înmuiere și curgere la temperaturi ridicate, menținând în același timp plasticitatea la temperaturi scăzute. Modificările prin aceste mijloace, deși se adaugă la costul materialului, au avantaje economice și tehnice, în special atunci când o membrană bituminoasă trebuie îngropată sub materiale de suprafață.

 

Bitumul modificat este un tip de produs asfaltic ce poate fi aplicat atât la temperaturi ridicate, cât și la temperaturi scăzute.

Membranele bituminoase cu acest tip de bitum au multe avantaje față de alte tipuri și adesea sunt văzute ca o alternativă modernă si sigura.

Avantajele Hidroizolatii Terase cu Bitum Modificat.

Există mai multe avantaje diferite în ceea ce privește durabilitatea si rezistenta la actiunile razelor UV. Spre deosebire de alte tipuri de acoperișuri acesta au o durabilitate lungă si dovedită.

Lucrarile de hidroizolatii terase cu membranele bituminoase reprezintă una dintre cele mai durabile hidroizolatii, avand o durată de viata de peste 25 de ani sau chiar mai mult.

Stratul de bitum este de asemenea foarte durabil. Acestea re o rezistență ridicată la tracțiune, astfel încât este puțin probabil să se dezvolte fisuri sau crapaturi.

Acestea sunt de asemenea evaluate împotriva vântului, a focului și a grindinei, astfel încât este puțin probabil să se deterioreze în cazul unei furtuni. Este inclusă o garanție foarte lungă data de a producător, care poate ajuta la garantarea longevității lucrarilor de hidroizolatii terase sau acoperisuri.

Dezavantaje Hidroizolatii Terase cu Bitum Modificat.

La fel ca in toate tipurile de hidroizolatii terase si acoperisuri, bitumul are unele dezavantaje. Prima este culoarea neagră, care absorbe mai degrabă decât sa reflecte caldura. In timp materialul în sine nu poate fi deteriorat de căldură sau de razele ultraviolete, dacă nu se utilizează o izolație adecvată.

Membranele bituminoase pentru lucrarile de hidroizolatii terase si acoperisuri sunt disponibile în grosimi de 2, 3, 4 sau chiar 5 mm grosime.

 

La noi in tara, marea majoritate a lor sunt exprimate in kg/m2 si detin o singura armatura. Membranele bituminoase cu o singura armatura nu sunt durabile și in cazul, utilizarii ridica probleme, cum ar fi ruperea prematură.

In cazul membranelor bituminoase aditivate cu SBS, granulele de ardezie trebuie incluse. Dacă nu, acest lucru duce la deteriorarea intregii lucrari de hidroizolatii terase.

Concluzii

Pentru a obține membrane bituminoase rezistente și durabile, producatorul trebuie să tina cont de proprietățile bitumului și a armăturilor, natura și comportamentul suprafeței la care este aplicat, precum și de condițiile de expunere ale mediului în care trebuie să servească.

Membrana de mare performanta are anumite proprietăți dorite, este supusă mai multor mecanisme de deteriorare care pot fi admise sau păstrate de către producator. Protecția membranei de radiația solară are o valoare deosebită în extinderea vieții sale, la fel ca și actiunile de intretinere si de evitare a anumitori factori (stagnari de apa, deversari de solventi).

În multe cazuri, micsorarea duratei de viata a membranei poate fi prevenită printr-un program planificat de întreținere periodică.

Modalitatea de instalare și calitatea manoperei au o importanță fundamentală pentru performanța lucrarilor de hidroizolatii cu membrane bituminoase de mare performanta. Intretinerile periodice al lucrarilor de hidroizolatii terase pot prelungi durata de viata a membranelor bituminoase, chiar dubland-o.

Hidroizolatii Terase - Servicii Conexe
Hidroizolatii terase necirculabile. Bucuresti. Izomag Construct

HIDROIZOLATII

TERASE NECIRCULABILE

 

Hidroizolatii terase necirculabile cu membrane bituminoase cu armatura

compozita. Sisteme monostrat de hidroizolatii terase necirculabile.

Hidroizolatii terase circulabile. Izomag Construct Bucuresti

HIDROIZOLATII

TERASE CIRCULABILE

Hidroizolatii terase circulabile si balcoane / termo hidroizolatii terase circulabile cu membranale bituminoase rezistente la foc IKO Powergum.

Reparatii hidroizolatii terase. Izomag Construct Bucuresti

REPARATII

HIDROIZOLATII TERASE

 

Suntem capabili sa treacem peste esecul vechilor lucrari de hidroizolatii

terase / termo hidroizolatii terase. Le refacem la standarde mult superioare.

Hidroizolatii terase necirculabile    Hidroizolatii terase circulabile    Reparatii hidroizolatii terase

bottom of page