Proiecte de Hidroizolatii Terase in 6 Pasi
01. Anticipati cheltuielile
Executia unei hidroizolatii terase este o decizie pe care doriti s-o luati odata-n viata. De la alegerea materialelor si până la găsirea antreprenorului de specialitate, este cateodata un proces interesant, dar poate fi și puțin descurajant. Pentru a simplifica lucrurile, am stabilit un proces pas cu pas, ce va va ajuta sa anticipati costurile si sa demarati lucrarile astfel încât să puteți finaliza cu succes proiectul dvs. de hidroizolatii terase.
1. Anticipati cheltuielile.
Pretul lucrarilor de hidroizolatii terase difera in functie de materialele utilizate si de punerea in opera, calificata sau nu. Stabiliti foarte clar necesitatiile dvs. In cazul cand doriti sa faceti o investitie in timp, uitati-va la costuri, nu la pret. Pretul este ceea ce platiti acum, costul este ceea ce platiti in timp.
In cazul refacerilor de hidroizolatii terase, luati in calcul alte servicii:
- decopertarea terasei sau a vechii hidroizolatii,
- transportul deseurilor la groapa de gunoi,
- refacerea sapei de panta (daca este cazul),
- refacerea termosistemului la pereti verticali,
- placarea cu gresie, deck-ing sau altele.
2. Comparati ofertele de pret.
Diferiti antreprenori de specialitate pentru executia lucrarilor de hidroizolatii terase, intocmesc oferte de pret cu game de produse diferite. Un pret mic poate masca calitatea indoielnica a produselor, precum si garantia acordata la materiale de catre producator. Fiind o investitie in timp, analizati cu atentie aspecte cu privire la tehnologia de punere in opera si la garantia materialelor. Alternativ, conceptul nostru "Do it Right" va va ajuta sa aflati informatii cu privire la cele mai bune practici pentru durabilitate.
In plus, produsele trebuie sa fie insotite de:
- certificat de calitate si de garantie,
- diferite rapoarte (de performanta, de longevitate, de rezistenta la foc, etc.).
Evitati ofertele mici. Faceti un mic efort si mai tarziu veti culege roadele. Iata cateva aspecte ce trebuie luate in considerare cand alegeti oferta de hidroizolatii terase
3. Desemnati un reprezentant
Este bine ca dumneavoastra sau cineva din partea dvs. sa supravegheze lucrarile de hidroizolatii terase, astfel incat sa se acorde tot sprijinul tehnicienilor si desfasurarea lucrarilor sa fie cat mai placuta.
Fiind in joc banii dvs, acordati atentie la cantitatile de materiale utilizate sosite si a gamei din oferta. Dupa finalizarea lucrarilor de hidroizolatii, cereti antreprenorului sa efectueze proba de inundare. Asa veti avea certitudinea ca lucrarile corespund calitativ.
Conform Normativului NP 040, proba de inundare trebuie sa dureze intre 36 si 72 ore.
4. Pregatiti Terasa.
Terasa dvs. trebuie sa fie pregatita pentru o noua lucrare de hidroizolatii terase circulabile-necirculabile. Mobilierul sau materialele depozitate trebuiesc inlaturate. In cazul lucrarilor noi, aticurile sau alte suprafete trebuiesc tencuite si pregatite astfel incat sa se creeze un strat suport sanatos.
Eventual, constructiile usoare de pe terase (jardiniere, gratare, dulapuri, etc) trebuie demontate si inlaturate.
Cand sunteti gata, anuntati antreprenorul de specialitate, pentru inceperea lucrarilor.
5. ATENTIE la Garantii
Garantiile oferite lucrarilor de hidroizolatii terase necirculabile sau circulabile, difera de la antreprenor la antreprenor in functie de gama produselor. De regula se ofera o garantie de 10 ani. Adesea, nu este stabilit clar prin contract, daca aceasta garantie acopera si materialele.
Producatorii de membrane bituminoase "de tip bricolaj" ofera o garantie cuprinsa intre 2 si 5 ani. Nu confundati garantia de materiale cu garantia la manopera.
Deasemenea nici garantia materialelor, cu durata lor de viata.
6. Refinisati terasa.
Dupa finalizarea lucrarilor de hidroizolatii terase circulabile si testarea lor prin proba de inundare, trebuie sa va ganditi si la refinisarea terasei dvs. circulabile
Va fii nevoie de operatiuni suplimentare, cum ar fii: refacerea termosistemului peretilor verticali, a vopsitoriei lavabile, a balustradelor si a suprafeteor orizontale (montare gresie, decking, dala pe inele ).
Sunt cheltuieli pe care trebuie sa le prevedeti inainte de inceperea lucrarilor. Intotdeauna reparatiile sunt mult mai costisitoare.
Vedeti ce implica costurile de refacere.