HIDROIZOLATII TERASE CU MEMBRANE BITUMINOASE IKO

IZOLATII TERMICE CU PANOURI RIGIDE DIN PIR

BLOG   TERMO HIDROIZOLATII   TERASE

WWW.IZOMAG.COM

Hidroizolatii terase. Alegerea membranei strat final.


Ce este important in alegerea membranelor bituminoase pentru hidroizolatii ?

Important in alegerea membranelor bituminoase ca strat final pentru toate lucrarile de hidroizolatii terase, acoperisuri si fundatii, este calitatea bitumului aditivat, a armaturilor si a grosimii. Multi producatori isi exprima membranele in kg/m2. A nu se confunda greutatea cu grosimea.


Grosimea si nu greutatea.

In general membranele bituminoase [conform normativului de hidroizolatii, NP 0040] pentru strat final [sistem monostrat] trebuie sa fie de minim 4 mm grosime si sa contina dubla armatura [poliester si fibra de sticla]; In cazul sistemului multistrat, o membrana bituminoasa trebuie sa fie cu poliester si cealalta cu fibra de sticla. Neavand folie termofuzibila, membranele bituminoase IKO (Polygum) se pot pune in opera cu adeziv bituminos. In final se realizeaza un sistem de hidroizolatii de minim 5 mm. Lipirea cu flacara in totalitate duce la subtierea membranei si la posibilitatea ca armaturile membranei sa fie afectate de neregularitatile suportului.

Bitumul are o sensibilitate la temperatura si de aceea este nevoie de aditivarea lui (SBS sau APP). Multi fabricantii micsoreaza procentului de aditivare si cantitatea armaturilor membranelor bituminoase pentru hidroizolatii terase.


Membranele cu SBS – au punct de inmuiere de maxim 120C teoretic, practic – 105-110C. Flexibilitate la rece este de -20/-25C. Membranele cu APP – au punct de inmuiere de 140-150C. Flexibilitate la rece de-15/-20C. Domeniul de temperaturi de lucru al membranei puse in opera este mai larg in cazul bitumului aditivat cu APP. Un rol important il are si callitatea bitumului folosit – distilat vs. oxidat. Bitumul oxidat este trecut prin curent de aer cald [respectiv, imbatranit] fata de cel distilat [extras din exploatare directa.

Ca un indiciu, bitumul distilat este mai putin accesibil producatorilor autohtoni.

Folia PE.

Lipsa foliei permite lipirea cu adeziv bituminos. Acest lucru este valabil in general la membrane APP. Toate membranele cu SBS au folie de PE .

Utilizarea adezivului confera sistemului un plus de 1 mm de hidroizolatie la grosimea de 4 mm al membranei [grosime care nu este afectata, ea ramanand integrala].

Adezivul bituminos preia din neregularitatile suportului – neafectand membrana, permite pozari usoare ale membranei, daca se observa o deviatie de la pozitie. Aplicarea cu flacara nu permite aceasta repozare.


Cu ardezie sau fara ardezie ?

Utilizarea ardeziei este impusa membranelor cu SBS [datorita punctului de inmuiere real scazut]; in cazul teraselor necirculabile, arhitectii recomanda utilizarea ardeziei [mai ales in cazul teraselor “jucate”/ la diferite cote, care se pot observa de mai sus]. Dar, utilizarea ardeziei, conduce si la imbatranirea timpurie a bitumului, pentru ca, ardezia este o roca – piatra inmagazineaza caldura pe care o elibereaza treptat, chiar si dupa ce suprafata acoperisului nu mai este “scaldata” de soare.

Daca se doreste o protectie suplimentara a acoperiului hidroizolat cu membrane bituminoase, mai degraba recomandam vopsitoriile reflectorizante pe baza de bitum sau cele acrilice. Stratul de vopsitorie astfel aplicat, protejeaza membrana de actiunea razelor UV.

Membranele aditivate cu SBS se aplica intotdeauna bistrat, numai cu flacara, primul strat armat cu poliester si al doilea strat cu fibra de sticla si finisat cu arezie. Ardezia dupa un timp, se “detaseaza”, este “culeasa” din dreptul doliilor/gurilor de scurgere, daca nu cumva au infundat sistemul de evacuare al apelor pluviale.

In cazul in care doriti hidroizolatii terase in sistem monostrat cu membrane bituminoase, avand dubla armatura, protectie la foc, la grindina si la UV, intrati intrati in legatura cu noi. Va oferim o hidroizolatie de durata si o garantie de 15 ani.86 afișare

Izomag Construct Bucuresti

Hidroizolatii terase / Reparatii hidroizolatii terase cu IKO (Polygum)

Termo hidroizolatii terase cu panouri PIR.

Despre Noi

Servicii

Suport

Hidroizolatii Terase Izomag Construct Bucuresti.

       Confidentialitate           Termeni Generali          Harta Site