top of page

Montajul Izolatiei Termice la Mansarde si Acoperisuri

Introducere

Cititi cu atentie instructiunile de instalare ale produsuluiale. Asigurati-vă că purtati mănusi si ochelari de protectie. Panourile trebuie să fie întotdeauna depozitate în pozitie orizontală si depozitate pe suprafete complet plane, ridicate deasupra solului si protejate de umiditate. Calitatea suportului trebuie să fie garantată (fără piese libere, tapet, panouri de perete etc. sau defecte). Luati în considerare orice cabluri electrice sau elemente de suspensie, de exemplu elemente de încălzire. Decideti în prealabil unde vor fi amplasate acestea. Toate suspensiile (de exemplu, elementele de încălzire) trebuie să fie fixate pe o structură suficient de solidă. Asigurati întotdeauna un spatiu suficient de ventilat. Respectati o distantă de 50 cm în jurul cosurilor de fum, umplute cu un material incombustibil. Panourile trebuie să fie prezente în cameră cel putin 48 de ore. înainte de instalare. Măsurati în prealabil suprafata acoperisului sau a peretelui si planificati un plan de asezare.

Generalitati

Dacă există un perete vertical, începeti întotdeauna cu partea verticală si apoi cu partea înclinată. Principiul de bază: creati un strat de izolatie continuă, conectând izolarea peretelui si a tavanului cu cea a podelei. În plus, trebuie acordată suficientă atentie la nodurile de constructie si etanseitatea finisajului de izolatie (conexiunile de tavan si podea, precum si pentru toate trecerile prin izolatie, etc). La conexiunile peretelui exterior cu, în special, peretii sau pardoselile interioare, pot exista totusi punti termice, care provoacă un risc de condens. Pentru a rezolva această problemă, peretele exterior si / sau podeaua si / sau tavanul trebuie izolate pe o lătime de cel putin 1,20 m, prin plasarea unui perete despărtitor sau prin aplicarea unei acoperiri de tavan. Începeti întotdeauna cu un semn întreg. Panourile trebuie asezate tesut. Când instalati un acoperisul înclinat, acoperisul trebuie să fie solid, în bune conditii si impermeabil. Fixati înainte obiecte grele pe structura de rezistenta. Panourile se pozeaza tesut întotdeauna cu partea vizibilă în sus.

Modulul de Instalare a Izolatiei Termica Do it Yourself

Izolatia termica a acoperisului vertical

1. Aliniati peretele folosind scânduri din lemn de minim 30 × 50 mm, fixate mecanic si vertical pe structură. Structură creata sa fie la o distan•ă de 30 cm între axe. În loc de sipci de lemn, puteti lucra si cu profile metalice. În cazul unui perete oblic, vă rugăm să începeti în partea de jos în colt si să lucrati în sus. Sipcile trebuie asezate la aproximativ 0,5 cm de podeaua finisată.

2 Aliniati partea inferioară a primului strat de placă de izolatie cu un cordon, laser sau nivel. Fii sigur că panourile sunt montate la aproximativ 0,5 cm de podeaua finisată. Pentru aliniere, folositi tocuri sau pană. Asezati panourile de izolatie pe borduri sau chei si însurubati-le în structura de lemn cu ajutorul suruburilor din gips-carton. Suruburile trebuie să fie fixate cel putin 2 cm în lemn.

 

3 Asezati un surub de gips-carton în partea de sus, mijloc si jos a fiecărei sipci de lemn. Asigurati-vă că dintii panourilor izolatia este orientată în sus. Panourile sau cheile pot fi scoase după însurubare. Aliniati bine panoul următor cu ansamblul limbă si canelură si însurubati-l pe rând. La sfârsitul primului rând, ati văzut un panou personalizat, dacă este necesar. Dacă piesa rămasă este suficient de mare (minimum 30 cm, maxim 90 cm), poate fi utilizată pentru a începe rândul următor.

 

4 Al doilea rând este plasat transversal în primul rând. Asigurati-vă că santurile verticale sunt compensate cu cel putin 30 cm si că panourile sunt sprijinite de cel putin două suporturi subiacente. Din nou, panourile se potrivesc perfect, atât cu panoul de jos, cât si cu panourile adiacente, datorită sistemului de asamblare a limbii si canelurii. 

 

5. Finalizati peretele la fel. După instalare, golurile dintre pereti, podele si tavane vor fi completate cu spumă PU. Atentie la conectarea cu un alt perete, o placă de ipsos a panoului de izolatie este tăiată la grosimea următorului panou de izolatie. Astfel, panourile de izolare se potrivesc perfect. Suruburile trebuie fixate la cel putin 10 mm de laturile panoului, la 15 mm de capătul sau marginea tăiată a panoului.

 

- Cum se îndepărtează placa de ipsos ?

O canelură în formă de V este realizată în gips-carton, astfel încât cartonul de pe spate este, de asemenea, tăiat fără a tăia în izolatie. Îndepărtati placa de ipsos introducând un cutit sau o spatulă între placa de ipsos si spuma poliuretanică.

Izolatia termica a acoperisului oblic

1. Verificati dacă structura acoperisului este aliniată pe un plan. Dacă nu, folositi scânduri pentru aliniere. Pentru a izola o parte înclinată, se procedează în acelasi mod ca pentru un perete vertical. Aliniati partea inferioară a primului strat de placă de izolatie cu un cordon, laser sau nivel. Însurubati panourile de structura de lemn de bază folosind suruburile de gips-carton corespunzătoare, astfel încât acestea să pătrundă cel putin 2 cm în lemn. Întăriti fixarea panoului strângând un surub la fiecare 10 cm în sus. Aliniati bine panoul următor cu ansamblul limbă si canelură, apoi însurubati-l la loc. Continuati în acelasi mod până când primul strat este plasat. Asigurati-vă întotdeauna că panourile sunt la aproximativ 0,5 cm de pereti si de materialele atasate de ele.

 

2. La sfârsitul primului rând, ati văzut un panou personalizat. Piesa rămasă (minimum 30 cm) poate fi folosită ca si primul element la începutul celui de-al doilea rând. Al doilea strat va fi plasat transversal în primul strat. Asigurati-vă că îmbinările sunt compensate cu cel putin 30 cm si că fiecare panou este sustinut de cel putin două suporturi subiacente. Din nou, panourile se potrivesc perfect, atât cu panoul inferior, cât si cu panourile adiacente, datorită sistemului de asamblare a limbii si a canelurii.

 

3 Finalizati acoperisul în acelasi mod. Apoi faceti conexiunile cu peretii, tavanele si alte materiale sau constructii folosind spumă PU..

Izolatia termica a tavanului

Modul de a lucra un tavan este acelasi ca si pentru un acoperis înclinat. Notă: dacă doriti să izolati si peretii, începeti cu tavanul si apoi peretii.

Informatii amanuntite in manualele de instalare ale produselor.

Make it Right

Un Concept Open Source in Termo hidroizolatii terase

Dezvoltat pentru intelegea celor mai bune practici pentru durabilitate in termo hidroizolatii terase.

 

Destinat constructorilor, arhitectilor si propietarilor pentru proiecte durabile, fara reparatii timp de peste 35 de ani. 

Hidroizolatii terase cu membrane bituminoase. Bucuresti. Izomag Construct
Termo hidroizolatii terase cu PIR. Bucuresti. Izomag Construct
Accesorii hidroizolatii terase. Bucuresti. Izomag Construct
Hidroizolatii terase cu membrane IKO. Bucuresti. Izomag Construct
Izomag Construct. Hidroizolatii terase

IZOMAG.com

Hidroizolatii terase necirculabile    Hidroizolatii terase circulabile    Reparatii hidroizolatii terase

bottom of page