top of page
Reguli de aplicare membrane. Hidroizolatii terase izomag Construct Bucuresti

Instalarea Membranelor Bituminoase

1. Lipirea Membranelor cu Flacara

Hidroizolatii terase in sistem monostrat

Incepand cu sulul intreg.

Hidroizolatii terase monostrat. Bucuresti. Izomag Construct

Membrane "tesute" in campul curent.

Hidroizolatii terase cu membrane APP. Bucuresti. Izomag Construct

ATENTIE !
Este interzisa suprapunerea a patru (4) straturi. Va avea ca rezultat o grosime excesivă si necorespunzătoare.

Hidroizolatii terase cu Derbigum. Bucuresti. Izomag Construct

Hidroizolatii terase in sistem dublustrat

In lucrarile de hidroizolatii terase in sistem cu dublustrat, al doilea rand de membrane este întotdeauna aplicat în aceeași direcție și eșalonat la jumătate din lățimea primului strat. Această dispunere nu va permite stagnarea apei la terasele cu pantă mica.

Hidroizolatii terase dublustrat. Bucuresti. Izomag Construct

Vedere in sectiune transversala

Sectiune hidroizolatii terase dublustrat. Bucuresti. Izomag Construct

INTERZIS !
Trebuie evitata lipirea perpendiculara al celui de-al doilea strat de membrane. Al doilea strat trebuie să fie întotdeauna în aceeași direcție. Acest lucru este valabil si in cazul refacerii hidroizolatiei, cand se aplica unui strat nou de membrane peste cel vechi.

Greseli frecvente in hidroizolatii terase. Bucuresti. Izomag Construct
adezivul

2. Lipirea Membranelor cu Adeziv Bituminos

Lipirea la rece a membranelor bituminoase este deosebit de bine adaptata si permite aplicarea într-un ritm mult mai rapid în comparație cu flacara. Aceasta tehnologie este dezvoltata pentru aplicarea membranelor IKO si Derbigum in toate proiectele de hidroizolatii terase. Se utilizeaza numai la suprafetele orizontale cu panta mai mica de 15 grade. Adezivul bituminos se intinde cu racleta pe stratul suport, amorsat in prealabil. Suprapunerile transversale si longitutinale ale membranelor se vor lipi cu flacara, folosindu-se o rola presoare de max. 13 kg. Astfel o cantitate mica de bitum va iesi de la suprapunere.

NOTA

rola presoare in hidroizolatii terase. Bucuresti. Izomag Construct

Dacă în timpul operației de derulare a sulului, se dorește utilizarea unei role presoare, asigurați-vă că nu este prea grea pentru a evita apariția uneor pliuri de adeziv.

Sulurile se aplică la rece unul după altula. Suprapunerile "tesute" între două benzi vecine sunt eșalonate la jumătate sau la o treime din lungimea benzii, astfel încât să se evite o suprapunere de patru grosimi.


Observație :
Suprapunerile transversale si longitudinale (15 cm si respectiv 10 cm) trebuie întotdeauna lipite cu flacara. Trebuie respectate recomandările de aplicare, având în vedere si pozitia pantei.

Lipirea la rece in hidroizolatii terase. Bucuresti. Izomag Construct

Tehnicile de Aplicare la Rece in BLOC

- Tehnica de aplicare BLOC 1


Aplicația tip bloc 1 este cea mai frecvent utilizată tehnică. În acest model, benzile ambelor blocuri sunt plasate cap la cap. O bandă de legătură de DERBIGUM sau IKO cu lățimea de 350 sau 550 mm este apoi complet sudată pe toată lățimea sa și presată corect cu o rola de 13 kg.

Hidroizolatii terase cu Derbigum. Bucuresti. Izomag Construct

- Tehnica de aplicare 3


Această tehnică este întâlnită atunci când benzile blocului sunt aplicate în direcția pantei. Diferența fata de cele doua tehnici, este că banda de punte se realizează înainte de a aplica următorul bloc. Această bandă de membrana de 55 sau 110 cm, este complet sudată și presată corect.

- Tehnica de aplicare BLOC 2


Oferă posibilitatea de a spaționa ambele blocuri cu 20 până la 80 cm în loc să le așeze cap la cap. O bandă de membrana de 55 sau 110 cm este sudată pe toată lățimea sa si in zona centrală. Ambele suprapuneri longitudinale vor fi sudate la flacara și presate.

Hidroizolatii terase monostrat. Bucuresti. izomag Construct
Hidroizolatii terase in Bucuresti. izomag Construct

Inchiderea Lucrarilor de Hidroizolatii Terase

Este important la sfârșitul zilei să închideți blocurile corect. Adezivul de lipire la rece nu este un adeziv de contact instantaneu. Capacitatea sa de lipire apare dupa 48 de ore. Din acest motiv, se recomandă evitarea scurgerilor de adeziv la finalul lucrării. Zonele laterale ale blocului vor trebui păstrate curate. Ele vor fi lipite cu flacara la sfârșitul zilei, pentru a se asigura etanseitatea. Acest lucru este valabil si in cazul lucrarilor de hidroizolatii terase unde se foloseste flacara.

Inchiderea lucrarilor de hidroizolatii terase. Bucuresti. Izomag Construct

Credit NV Imperbel SA Belgia

Hidroizolatii terase necirculabile    Hidroizolatii terase circulabile    Reparatii hidroizolatii terase

bottom of page