Anatomia Membranelor APP Pentru Hidroizolatii Terase
Propietati, Performante, Durabilitate Hidroizolatii Terase
Membranele bituminoase sunt cele mai comune materiale de hidroizolatii terase și sunt realizate prin combinarea bitumului cu țesături din fibre organice sau anorganice. Popularitatea membranelor se datorează în principal caracteristicilor impermeabile și adezive ale bitumului, a costurilor reduse și a ușurinței in instalare.
Proprietățile de impermeabilizare ale unei membrane bituminoase depind de existența filmelor continue de bitum. Pentru a preveni ruperea sau curgerea bitumului, în mod normal este încorporata una sau doua armaturi (fibra de sticla sau poliester).
Acestea adaugă rezistență la capacitate de extindere si de contractie a membranei. O membrană bituminoasă acționează ca o singură structură compozită, dar comportamentul acesteia este influențat de proprietățile bitumului (APP sau SBS) a armaturilor, a suprafeței pe care aderă și de modului de instalare.
Rolul Armăturilor
Armarea este utilizată într-o membrană bituminoasă pentru a stabiliza pelicula de bitum, pentru a asigura rezistența necesară pentru acoperirea neregularităților în suprafața sa de susținere și pentru a distribui sarcinile pe o dimensiune mai mare.
Câteva straturi de armare sunt utilizate în mod normal pentru a conferi mai multă rezistență și pentru a asigura mai multe straturi de bitum, sperând că eșecurile minore într-un singur film nu vor provoca o eșec total imediat. Deși un film continuu de bitum poate fi rezistent la apă, factorul de siguranță obținut prin utilizarea mai multor straturi de armaturi, ca în cazul membranelor IKO, pare să fie foarte economic.
Adeziunea între bitum și armături este esențială și este normal ca aceste materiale să fie prelucrate de către fabrici prin saturarea lor cu bitum fierbinte. Densitatea si pozitionarea lor in masa membranelor bituminoase, ofera acestora propietati si caracteristici net superioare.
Armaturile din fibra de sticla ofera stabilitate dimensionala,
cele din poliester ofera rezistenta la tractiune si la sfasiere.
Rolul Bitumului
Reducerea legăturii dintre bitum și armaturi, precum și între membrană și stratul suport poate aparea din cauza acumulării de umiditate. Schimbările de umiditate vor determina umflarea și contracția ei.
Pentru a preveni problemele de umiditate dintr-o membrană, este necesar să se asigure un film continuu de bitum pe ambele suprafețe. O importanță este modul în care bitumul si armaturile sunt combinate pentru producerea membrananei. O atenție deosebită trebuie acordată pentru a asigura o pelicula completa de bitum, pentru a obține o bună aderență și pentru a preveni aparitia umidității între straturi.
Variațiile de temperatură afectează de asemenea performanța membranelor bituminoase. Temperaturile ridicate accelerează deteriorarea bitumului și desigur, sunt însoțite de extinderea și înmuierea lor. Coeficientul de expansiune este destul de mare, iar membrana este fragilă și nu este capabilă să reziste la tensiuni mari.
Extinderea si contractia termica a membranelor bituminoase prezintă un interes deosebit, deoarece variază în funcție de temperatură, de bitum, de directia orientarii armaturilor si de directia punerii in opera (detaliile de executie).
Desprinderea si aparitia crapaturilor într-o membrană bituminoasă apare atunci când abilitatea sa de a acomoda tensiunilor este depășită. Tensiunea producătoare poate fi cauzată de variațiile de temperatură, de contracția datorată îmbătrânirii, de schimbările de umiditate și de comportamentul structurii la care aderă.
Aderența la un substrat rigid poate provoca tensiuni neuniforme ale membranei, dar orice mișcare diferențială a substratului provoaca fisuri, ruperi si dezlipiri. Abilitatea unei membrane de a suporta tensiuni fără eșec, variază în funcție de tipul de bitum
utilizat, de armaturi și de temperatura și variatia ei in timp.
Durabilitate Hidroizolatii Terase. Când Sunt Făcute Corect.
Cheia pentru realizarea unei lucrări de hidroizolatii terase sau acoperiș de succes este să vă asigurați că este făcuta corect.
Acest lucru înseamnă utilizarea unor membrane performante cu doua armaturi, de 4 sau 5 mm grosime, in sistem monostrat sau multistrat. Când aplicarea lor se face de catre profesionisti, o lucrare de hidroizolatii terase cu membrane bituminoase APP de inalta performata depășeste cu mult concurența in ce priveste costurile, longevitatea si siguranta.
Lucrarile de hidroizolatii terase si acoperisuri cu membrane de 4 șau 5 mm si cu doua armaturi inglobate, aplicate intr-un singur strat costă mai mult la instalare, dar ofera o protectie net superioara fata de cele cu o singura armatura in sistem multistrat.
In cazul membranelor bituminoase aditivate cu SBS, granulele de ardezie trebuie incluse ca parte a procesului de instalare pentru a proteja acoperisul de soare. Dacă ele nu sunt incluse, acest lucru duce la deteriorarea intregii lucrari de hidroizolatii terase.
Hidroizolatii Terase - Servicii Conexe
HIDROIZOLATII
TERASE NECIRCULABILE
Hidroizolatii terase necirculabile cu membrane bituminoase cu armatura
compozita. Sisteme monostrat de hidroizolatii terase necirculabile.
HIDROIZOLATII
TERASE CIRCULABILE
Hidroizolatii terase circulabile si balcoane / termo hidroizolatii terase circulabile cu membranale bituminoase rezistente la foc IKO Powergum
REPARATII
HIDROIZOLATII TERASE
Suntem capabili sa treacem peste esecul vechilor lucrari de hidroizolatii
terase / termo hidroizolatii terase. Le refacem la standarde mult superioare.