top of page

Termo Hidroizolatii Terase cu IKO, Derbigum si PIR

Blog Izomag Construct

Cea mai buna hidroizolatie terasa.


Cea mai buna hidroizolatie terasa. Bucuresti. Izomag Construct
Cea mai buna hidroizolatie terasa

Alegerea celei mai bune hidroizolații terase depinde de tipul de proiect, precum și de bugetul alocat. Există mai multe opțiuni de hidroizolatii, iar fiecare are avantaje și dezavantaje. Iată cele mai comune materiale si tipuri de hidroizolații terase:


Hidroizolatii terase cu membranele bituminoase.

Aceste membrane bituminoase aditivate cu APP sau cu SBS constau în rulouri de bitum avand ramatura dubla sau simpla. Cele aditivate cu APP sunt foarte durabile, sunt rezistente la radiații UV, la caldura excesiva si la ciclurile inghet/dezghet. De aceea producatorii ofera o garantie intre 10 si 15 ani. S-a dovedit ca membrane bituminoase aditivate cu APP au o durata de viata ce depaseste chiar si 40 de ani. Printr-o intretinere minima se poate chiar dubla durata lor de viata.


Hidroizolație lichidă.

Aceasta este o opțiune versatilă, deoarece poate fi aplicată pe o varietate de suprafețe. Hidroizolația lichidă formează o membrană împotriva apei atunci când se usucă. Este sensibila la umezeala in momentul aplicarii si nu este recomandata la exterior datorita diferentelor mari de temperatura in interval mici de timp.


Hidroizolații terase cu membrană PVC.

Aceste membrane sunt fabricate din PVC și sunt durabile și rezistente la radiații UV. Ele sunt adesea utilizate în acoperișurile si spatiile comerciale. Totusi dupa circa 10 ani, unele dintre acestea devin casante si au tendinta de a se coace in prezenta soarelui. Nu se recomanda in proiecte de hidroizolatii terase rezidentiale intrucat acestea sunt dificil de montat si de intretinut.


Hidroizolație cu folie de polietilenă.

Folosind folii de polietilenă sau polipropilenă pentru a crea o barieră împotriva apei. Acestea pot fi utilizate sub beton, în subsoluri sau pentru izolarea pereților.


Hidroizolație cu ciment impermeabil.

Aceasta implică aplicarea unui strat de ciment impermeabil pe suprafața dorită. Este des utilizat pentru izolarea fundațiilor și a subsolurilor.


Hidroizolație cu bentonită.

Acest sistem folosește un amestec de bentonită și alte materiale pentru a forma o barieră gonflabilă care blochează apa.Este adesea folosit în construcțiile subterane.


Recapitulatie.

Principalele si cele mai importante criterii de alegere a materialelor inainte de demararea proiectului de hidroizolatie terasa, sunt:


- garantia materialelor,

- durata de viata a hidroizolatiei,

- costurile de implementare.


Este esențial să țineți cont de condițiile specifice ale proiectului, de climă si de utilitate. Recomandabil este să consultați un specialist pentru a alege solutia cea mai potrivită proiectului dvs. de hidroizolatii terase.


9 afișări
bottom of page