top of page

- Ce este izolatia termica PIR ?


Ce este izolatia termica PIR. Termo hidroizolatii terase Izomag Construct Bucuresti.

Izolația termica PIR oferă constructorilor si proprietarilor cea mai buna combinație de accesibilitate, disponibilitate și performanță termică. PIR-ul are câteva proprietăți simple care îl fac o alegere excelentă pentru o serie de nevoi de izolare; are o structură cu celule închise, este rezistent la apă, este extrem de ușor și rigid.


Pe scurt, izolatia termica PIR este o placă izolatoare rezistentă, durabilă și ușoară, realizată din două fețe din diferite materiale (aluminiu, fibra de sticla, etc.), plasate pe un miez din spuma de poliizocianurat. In timpul procesului de fabricatie, dupa aplicare, această spumă devine lipicioasă pe măsură ce se usucă și aderă între cele două fețe. Când spuma se întărește și se usucă, placa este apoi tăiată în diferite dimensiuni. Placa este fabricată cu agenți care nu au potențial de distrugere a ozonului și potențial de încălzire globală, ceea ce înseamnă că este prietenos cu mediul.


Utilizarea izolatiei termica PIR.


Izolația termica PIR este extrem de versatilă și oferă performanțe termice excelente. Este perfectă pentru captarea aerului și reducerea conductibilității termice a unui spațiu. Este o alegere populară pentru persoanele care au nevoie de izolație termica la toate componentele cladirilor, deoarece nu își pierde rigiditatea în timp.

Avantajele izolatiei termica PIR.


Plăcile PIR nu se deformeaza sau devin fragile datorită rigidității miezului de izolație PIR. Iși mențin forma împotriva presiunii, motiv pentru care se folosesc pentru a izola acoperișurile plate sau înclinate. În plus, plăcile nu sunt afectate de infiltrarea aerului și sunt rezistente la trecerea vaporilor de apă. Nu mucegaiesc si nu putrezesc.


Beneficii izolatie termica PIR.


Izolatia termica PIR, este un produs ce a schimbat regulile inca din anul 1968, data aparitiei. Cel mai mare beneficiu al PIR-ului față de alte materiale de izolare este că acestea sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic și au o conductivitate termică scăzută. Fiecare placă izolatoare are un rating de conductivitate termică intre 0,022 - 0.026W/mK, ceea ce le face unul dintre cele mai bune materiale de izolatie termica de pe piață. Ca o comparatie, raportul lor de izolare termica fata de alte materiale de profil (XPS, EPS, vata minerala) este de 5/7.


De fapt, au o performanță termică atât de ridicată, încât necesită aproape doar jumătate din grosimea altor produse de izolare pe bază de minerale pentru a îndeplini aceleași standarde înalte de protecție termică. Ele cântăresc 32 kg/m³. Din acest motiv, plăcile PIR sunt mult mai ușor de manipulat și montat.


Protectia la foc.


"-Izolatia termica PIR este inflamabilă" este una dintre cele mai populare întrebări despre acest tip de placă izolatoare.


Pentru a înțelege gradul de protectie la foc, trebuie să înțelegeți sistemul Euroclass. Toate plăcile PIR din Europa sunt supuse evaluării Euroclass. Aceasta a fost creată ca răspuns la nevoia de reglementări privind clasa de incendiu, valabila în Europa. Materialele variază de la A1 (incombustibil) la F (combustibil). Deasemenea, exista scale separate pentru producția de fum (care variază de la s1 la s3) si pentru aparitia picăturilor in urma flăcări (care variază de la d0 la d2). Placa de izolație PIR este clasificată B, s2 d0 pe scara Euroclass.


Rezistenta la apă.


Izolația termica PIR este rezistentă la umiditate. Structura cu celule închise respinge umezeala. Sunt ideale pentru finalizarea proiectelor în zone cu precipitații mari și pentru cei care doresc să reducă pierderile de căldură la terase, în mansardele și la acoperișurile înclinate. Nu permite aparitia mucegaiului si a putregaiului.


Aplicații.


Izolatia termica PIR este o soluție eficientă de izolare în diferite aplicații, cum ar fi:

  • Acoperișuri plate sau înclinate,

  • Termo hidroizolatii terase,

  • Pereți din zidărie,

  • Cadre din lemn și sisteme cu rame din oțel,

  • Căptușeli interioare cu cadru din lemn,

  • Podele - pardoseli din șapă, plăci de beton și grinzi din lemn,

  • Izolație mansardă – între și peste grinzile din lemn (acoperiș înclinat),

  • Înveliș cu cadru din lemn (perete exterior),

  • Între știfturi din lemn (perete exterior),

  • Căptușeli interioare din zidărie solidă (perete exterior).

527 afișări

Comments


bottom of page