top of page

Izolatie Termica cu PIR

Izolatie Termica PIR vs Spuma Pulverizata

​Izolatia termica PIR este un produs rezultat prin reacția chimică dintre polialcooli și izocianați in spatiu inchis, din care rezulta un polimer rigid. Proprietățile excelente de izolatie termica sunt date de faptul ca 97% din volumul de spumă, îl reprezintă gazul sau aerul prins în celule închise, avand o conductivitate termică foarte scăzută.

 

Conform normelor europene, agentul de expandare nu trebuie sa conțină CFC (clorfluorcarbon) sau HCFC (hidroclorfluorcarbon). Acestia sunt compuși cu risc de poluare. Pentru eliminarea acestui risc in procesul de fabricație, plăcile rigide sunt sigilate prin laminare in spatiu inchis cu folii subtiri din aluminiu, bitum sau fibră de sticlă. Aplicarea spumei poliuretanice in situ se face cu echipament special de protectie, datorita gazelor toxice si a mirosului degajat.

 

Densitatea izolatiei termice.

In procesul de fabricatie al panourilor rigide, laminarile acționeaza ca o barieră controlata pe grosime, a agentului de expandare, obtinandu-se o densitate de 32 kg/m2. In cazul spumei poliuretanice pulverizate in spatiu deschis, densitatea este de cca 12 – 15 kg/m2 la o grosime de max. 35 - 40 mm pentru o singura aplicare. 

 

Grosime Izolatie Termica

Fiind stabile dimensional fata de spuma pulverizata, montarea panourilor de izolatie termica PIR se face rapid si usor (do it yourself), pot fi tăiate cu precizie pentru etansarea spatiilor dintre căpriori sau dintre peretii despartitori. In cazul spumei, aplicare se face cu echipament de pulverizare. Grosimea este necontrolata, in functie de mana calificata. Mentionam ca este nevoie de doua aplicari pulverizate pentru o grosime de cel putin 80 mm pentru aceasi valoare de rezistenta termica echivalenta panourilor PIR.

Rezistenta termica.

Rezistenta temica (R) arata capacitatea unei anumite grosimi de material de izolatie termica de a nu pierde caldura. Este direct proportionala cu grosimea materialului si invers proportionala cu conductivitatea: R = d/λ. Pentru o rezistenta termica ridicata, materialele vor avea conductivitatea termica cat mai mica si grosimea cat mai mare. Valorile rezistentei termice (R) in functie de grosimi, la gasiti in tabelului comparativ.

Izolatie Termica PIR - Versatila.

Avand suprafetele plane, panourile rigide PIR se pot utiliza ca izolatie termica pentru toate componente cladirilor (pereti, tavane, fundatii si pardoseli). Spuma poliuretanica prin pulverizare nu poate forma o planeitate.

 

Economii de bani.

Datorita pozarii libere, a lestarii sau a fixari mecanice, in cazul demontarii diferitelor componente ale cladirilor, izolatia termica din PIR poate fi foarte usor recuperat si refolosita. Nu este cazul spumei pulverizate.

Descoperiti Produsele de Izolatie Termica "DO IT YOURSELF" 
 

Make it Right

Un Concept Open Source in Termo hidroizolatii terase

Dezvoltat pentru intelegea celor mai bune practici pentru durabilitate in termo hidroizolatii terase.

 

Destinat constructorilor, arhitectilor si propietarilor pentru proiecte durabile, fara reparatii timp de peste 35 de ani. 

Hidroizolatii terase cu membrane bituminoase. Bucuresti. Izomag Construct
Termo hidroizolatii terase cu PIR. Bucuresti. Izomag Construct
Accesorii hidroizolatii terase. Bucuresti. Izomag Construct
Hidroizolatii terase cu membrane IKO. Bucuresti. Izomag Construct

Izolatie termica    Izolatie termica PIR    Izolatie termica terase    Reparatii izolatie termica PIR

bottom of page