top of page

Eficienta Termica Pentru Mansarde si Acoperisuri.



În acest articol, vom discuta despre potențialul de economii semnificative la energie și creșterea rentabilității investiției prin instalarea izolatiei termice.


- De ce este acest lucru important?


Izoland imobilul, puteti economisi multi bani la costurile lunare de energie. Cine investește într-un proiect eficient, face economii de până la 390,00 euro/an.


- Cum creștem rentabilitatea investiției?


Economia de bani la facturile lunare de utilități, înseamnă deasemenea că si facturile vor continua să scadă de-a lungul anilor. Costurile de întreținere reprezintă până la 60% din cheltuielile totale unei clădiri existente. Procesul sistemului de încălzire reprezintă aproximativ 30-40% din consumul total de energie al clădirii. Aproximativ 80% din căldura utilizată se pierde prin mansarde, acoperisuri, tavane, ferestre, usi si pereti. Investiția în izolatia lor, poate oferi profituri financiare mai bune decât cheltuielile pentru izolarea podelei si a schimbarii tamplariei geam-termopan. Economia la încălzire este destul de ușoară dacă sunt implicate materiale performante si tehnologii potrivite. Structurile de izolatii termice eficiente permit recuperarea investitiilor in doar trei ani de zile.


- Ce trebuie sa stiti când aveti nevoie de o izolatie termica?


Angajarea de profesioniști atunci când vine vorba de alegerea materialelor si a solutiilor de izolare nu este ieftină, dar ei știu cum să abordeze lucrurile. Economiile de energie compenseaza foarte bine costurile materialelor si a angajării lor pe termen lung. Veți descoperi că solutiile oferite vor răspunde nevoilor dvs. mai eficient decât ati face-o dvs.


Izolațiile termice din PIR sunt materiale care împiedică foarte bine transferul de caldura. Sunt mult mai eficiente decat polistirenul EPS, XPS sau vata minerala. Sunt rezistente la umezeala, la mucegai si la putregai. Sunt foarte populare în Europa. Polistirenul expandat nu se mai utilizeaza de multi ani in Europa din cauza deformarilor spatiale si a valorii mici de izolare. Odată cu creșterea pretului energiei, placile din PIR au devenit tot mai mult utilizata si la noi in tara.


Exista multe tipuri de izolatii. Cu toate acestea, toate au trei caracteristici comune:


1) trebuie să fie adecvate zonei în care au fost instalate pentru a preveni problemele de umiditate și condens;

2) trebuie să fie instalate, întreținute corect și să fie bine separate,

3) nu trebuie să fie expuse la solicitări mecanice.


Pentru intrebari suplimentare, vizitati pagina noastra de contact.

44 afișări
bottom of page