Izolatie Termica Pardoseli cu PIR

Izolatie termica, ideala pentru incalzirea prin pardoseala.

    BENEFICII IZOLATIE TERMICA PARDOSELI:

  • Stabilitate dimensională și compresivă excepțională.

  • Pretabila pentru instalarea încălzirii prin pardoseală.

  • Insensibia la umiditate și la putregai.

  • Foarte ușoară și cu o dimensiune convenabilă.

  • Instalare rapidă.

Incalzirea prin Pardoseala

Există două tipuri de încălzire prin pardoseală. Incălzirea electrică cunoscuta ca incalzire prin pardoseala uscata si incalzirea cu apa, cunoscuta ca incalzire prin pardoseala umeda.

Avantaje si Dezavantaje

Ofera un stil mai luxos, este mai atractiva datorita lipsei caloriferelor si adauga plusvaloare imobilului. Producatorii de sisteme de incalzire prin pardoseala ofera garantii pe perioade indelungate. Dar cateodata acestea mai si cedeaza. Interventiile sunt costisitoare pentru propietar, intrucat presupune indepartarea finisajelor (gresie, parchet, etc) si a adezivului mortar de pe pardoseala incalzita. Mult moloz si mult praf. In cazul incalzirii electrice prin pardoseala, interventiile nu creaza atat de mare disconfort.

Pentru un sistem de încălzire prin pardoseală eficient trebuie să alegeți o finisare care să ofere o conductivitate bună. Asta înseamnă că căldura generată trebuie sa treaca cu ușurință prin suprafața podelei pentru a încălzi camera dar nu trebuie sa treaca pe sub podea. Datorita rezistentei mari la compresie, panourile rigide din PIR sunt materiale de izolatie termica ce se preteaza la astfel de lucrari. Alte materiale neavand o asa mare rezistenta, in timp datorita greutatii sistemului de incalzire si a finisariilor, se vor lasa, se vor tasa si va cauza probleme de planeitate si de espect.

 

Deasemenea o pardoseala groasa sau un parchet laminat gros nu va permite să treacă atat de multa căldură, astfel va trebui să incalziti mai mult camera.

Finisarea Pardoseli

Cea mai buna finisare a pardoselei prevazuta cu incalzire este utilizarea placilor ceramice, a gresiei sau a pietrei deoarece au o conductivitate termică ridicată. Rețin căldura destul de bine, astfel încât atunci când încălzirea este oprită, podeaua va continua să emită căldură.

 

Deasemenea o pardoseala groasa nu va permite să treacă atat de multa căldură, astfel va trebui să incalziti mai mult timp camerele. Finisarile cu lemn masiv nu sunt recomandate deoarece lemnul nu este un bun conductor de caldura. Încălzirea va trebui să fie mai lungă și la o temperatură mai inalta pentru a obține același efect ca cea finisata cu gresie sau alte placi ceramice. Se recomanda ca încălzirea în pardoseală finisata cu lemn masiv să nu depășească 27° Celsius, deoarece nivelul de umiditate în lemn se schimbă si determina flexarea sau schimbarea lui.

 

In cazul cand totusi doriti o pardoseala din lemn, alegeti un tip special de lemn, tratat si fabricat pentru a fi utilizat in acest scop.

"Do it Right"

Un Concept Open Source in Termo hidroizolatii terase

Dezvoltat pentru intelegea celor mai bune practici pentru durabilitate in termo hidroizolatii terase.

 

Destinat constructorilor, arhitectilor si propietarilor pentru proiecte durabile, fara reparatii timp de peste 35 de ani. 

Brosuri Izolatie Termica PIR

e-Book
Izomag Construct
Panourile PIR
Powerdeck F
Pnaourile PIR
Eurothane Bi 4
Clasificarea Europeana
 Tabel Comparativ
Eficienta Izolatii

Izolatie Termica Pardoseli in Bucuresti

Contact Izomag Construct

Izolatie termica pardoseli    Izolatie termica PIR    Reparatii Izolatie termica PIR in Bucuresti   

Despre Noi

Servicii

Suport

Hidroizolatii terase / Reparatii hidroizolatii terase.

Termo hidroizolatii terase cu panouri PIR.

Hidroizolatii Terase Izomag Construct Bucuresti.   

       Confidentialitate           Termeni Generali          Harta Site