top of page

Succesiunea in reparatii hidroizolatii terase.



Refacere hidroizolatii terase circulabile si balcoane. Bucuresti. Izomag Construct

Lucrarile de hidroizolatii terase circulabile si de hidroizolatii balcoane ar trebui să fie un proces bine gândit și aplicat corect încă de la început. In caz contrar, consecințele pot fi severe si foarte costisitoare. Un balcon sau o terasa finisata cu gresie când nu sunt impermeabilizate în mod corespunzător, permit aparitia o seriei intregi de probleme, mai ales daca acestea sunt situate deasupra camerelor unde exista si izolatie termica. Infiltratiile provoca daune, afecteaza izolatia și duce la aparitia mucegaiului.

Refacerea lucrarilor de hidroizolatii terase circulabile sunt mult mai costisitoare decat par. Acestea presupun îndepărtarea plăcilor ceramice, a sapelor de panta, a izolatiei termice si transportul lor la groapa de gunoi.

Din moment ce fiecare balcon sau o terasa au un design diferit, noile lucrari de hidroizolatii terase circulabile trebuie sa abordeze cu maxima atentie scurgerea apei. In acest caz o atentie deosebita se va acorda sapei de panta.

Dacă instalați o balustradă, probabil că veți avea nevoie de balustre care trebuie fixate în jos pe elementul structural al clădirii. În astfel de cazuri, membranelor bituminoase pentru hidroizolatii trebuie să li se permita accesul, să se sigileze în jurul acestora și să rămână lipite pe elementele de fixare.

Dupa aplicarea barierei de vapori se va poza izolatia termica. Izomag Construct utilizeaza panouri rigide din PIR din gama Enerthern, Powerdeck F sau Bachl. Aceste materiale elimina turnarea sapelor de protectie peste ele, intrucat aplicarea hidroizolatiei se face direct pe ele cu adeziv bituminos. Rezulta o structura mult mai usoara, cu costuri si manopere de executie mult mai mici.

Este indicat ca in toate lucrarile de hidroizolatii terase circulabile, stratul final sa fie compus doua randuri de membrane bituminoase APP de inalta calitate. Aceste membrane bituminoase (IKO (Polygum) au capacități extraordinare de lipire datorita calitatii bitumului din compozitie, au rezistență si stabilitate dimensionala foarte ridicată la temperaturi scăzute, sunt rezistente la foc si la UV. Astfel, impreuna cu panourile rigide din PIR, aveti si o structura de termo hidroizolatii terase cu inalta protectie la foc.

Dupa finalizarea hidroizolatiei, aceasta se va proteja obligatoriu. Finisarea se poate face prin aplicarea de dale de beton pe inele EH 20, sau in mod traditional (gresie mozaic, marmura sau granit). Nu este indicat finisarea lor cu travertin, intrucat acesta fiind foarte poros, nu rezista la ciclurile inghet-dezghet.

BINE DE STIUT

- Asigurați-vă că aplicați următoarele regulile pentru a vă asigura o etanșare bună a balconului și pentru a evita intrarea în apă.

- Finalizați toate lucrările penetrante înainte de a se executa lucrarile de hidroizolatii terase circulabile,

- Alegeți membrane bituminoasa de inalta cu durata mare de viata, calitate care sa se potriveasca structurii balconului dvs.

- Asigurați-vă că aveți un bun plan de drenare la nivelul balconului sau a terasei, astfel încât sa nu se creeze bazine de apă. Unde este posibil, drenarea ar trebui să fie intergrata în conducte exterioare pentru a reduce riscul de avarie. Multe proprietăți sunt echipate incorect cu o țeavă sau un canal de scurgere la interior, in interiorul propietatii. Această metodă de drenare poate provoca daune importante pereților proprietății.

Dacă aveți orice intrebare referitoare la lucrarile de hidroizolatii terase circulabile sau de termo hidroizolatii terase circulabile, contactati-ne sau sunati la telefon 0721 295 782.

Izomag Construct Bucuresti va va raspunde cu placere.


497 afișări
bottom of page