top of page

Actiunea Vantului Asupra Lucrarilor de Hidroizolatii Terase


Hidroizolatii terase cu lipire deficitara. Bucuresti. Izomag Construct

Acoperișul sau terasa este partea superioară a unei clădiri. Ele vor proteja clădirea de apă și furtună, daca exista o hidroizolatie adecvata. Un acoperiș adecvat nu va funcționa doar ca adăpost și protecție împotriva intemperiilor, dar va face și clădirile să arate placut estetic. Din păcate, uneori oamenii ignoră capacitatea sa de a rezista la sarcina vantului. Ei se concentrează doar pe construirea și proiectarea altor elemente, cum ar fi grinda, stâlpul și chiar fundația.


In mass-media există multe cazuri raportate de terase sau acoperisuri care au cedat cauza încărcăturii vântului, în timpul unei furtuni. Oamenii s-ar putea să nu-si mai aminteasca aceasta problemă ca fiind una mare, deoarece tragedia nu a sacrificat nici o viața. Cu toate acestea, încă ruinează proprietatea și pentru a repara lucrarile de hidroizolatii terase, sunt nevoie de sume mari de bani.


Prevenirea este mai bună decât vindecarea. Pe baza acestei afirmații, rezonabil este de a evita distrugerile din cauza vântului. O proiectarea corectă a sistemului de hidroizolatii terase este binevenita. În acest tip de cazuri, membranele bituminoase cu inalta aderenta pe stratul suport joacă un rol vital.


Un factor decisiv este si tehnologia de aplicare. In cazul montarii membranelor bituminoase cu flacara, lipirea nu se va face uniforma datorita mainii de lucru calificate sau nu, a bataii laterale a flacarii sau a gradului de topire a bitumului. In acest sens, tehnologia belgiana de punere in opera cu adeziv bituminos, elimina toate aceste riscuri. Lipirea va fi omogena si continua, adezivul preluand toate neregularitatiile de pe stratul suport. In plus fata de castigul de 1 mm in plus de hidroizolatie, membranele nu se vor subtia datorita topirii bitumului, pastrandu-si aceasi grosime. Un dezavantaj al adezivului bituminous este utilizarea lui doar in cazul membranelor fara folie termofuzibila.


Gama de membrane IKO si Derbigum neavand aceasta folie, se pot monta in sistem monostrat fie cu flacara, fie cu adeziv, intrucat detin doua armaturi (fibra de sticla si polyester), inglobate in masa.


Pentru mai multe informatii despre solutiile noastre avansate de hidroizolatii terase, nu ezitati sa ne contactati.

52 afișări
bottom of page