top of page

Adevaruri Ascunse in Lucrarile de Hidroizolatii TeraseDacă aveți infiltrații la acoperis sau terasa, ce veti face?

Cu atât de multe opțiuni, alegerea poate fi dificila cu privire la cea mai bună metodă de impermeabilizare sau de reparatie. Acesta este motivul pentru care va recomandam cateva aspecte de luat în considerare, înaintea demararii proiectulului de hidroizolatii terase.

Poate o sa va para inutil la o hidroizolatie, in masura in care considerati ca toate membranele de hidroizolatii (cartoane - cum le zic unii) sunt la fel. Doar pretul lor conteaza. Adevărul este că nu.


Un rol important il are calitatea bitumului si a armaturilor din masa membranelor. Bitumul oxidat este trecut prin curent de aer cald (respectiv, imbatranit) fata de cel distilat (extras din exploatare directa). Membranele bituminoase din bitum distilat si aditivate cu APP sunt mult superioare celor aditivate cu SBS. Ele nu crapa, nu se dezlipesc si nu sunt sensibile la actiunea razelor UV.

Retineti ca bitumul distilat este foarte putin accesibil producatorilor autohtoni.

Finalizarea unui proiect de hidroizolatii terase trebuie s-o vedeti ca o investitie pe termen lung. Pretul lui de implementare (materiale si manopera de executie) nu este acelas lucru cu costul.


Prețul este ceea ce plătiți inițial, costul este ceea ce ajunge să plătiți pe termen lung. Acest lucru este deosebit de important dacă doriti sa aveti o hidroizolatie de durata. Ati fi tentat să apelati un antreprenor de specialitate ce utilizeaza materiale cu preț scăzut. Deasemenea, manopera mica de executie ascunde adesea slaba/lipsa calificarii personalului de executie.

Inainte de a demarare proiectul de hidroizolatie terase, o verificarea inițială a antreprenorilor cu privire la garantia lucrarilor si a materialelor utilizate este binevenita. Multi antreprenori utilizeaza diferite produse de impermeabilizare de tip bricolaj, asigurandu-va o garantie a lucrarilor de 10 ani. Facem precizarea ca insasi unele membrane bituminoase nu sunt insotite de aceasi garantie. Detin un agrement tehnic in care este stipulata durata de viata.


Garantia membranelor bituminoase nu este acelas lucru cu durata lor de viata. Termenul de garantie la materiale si la manopera trebuie sa fie foarte bine stipulate in contract, intrucat in cazul unor interventii, de multe ori se acopera doar manopera. Se va da vina pe materiale.

Exista doua metode de hidroizolatie a unei terase. In sistem monostrat sau bistrat. Membranele bituminoase aditivate cu SBS cu o singura armatura se vor aplica intotdeauna in sistem bistrat. Punerea lor in opera presupune manopera dubla de executie. Cele cu APP si doua armaturi se aplica in sistem monostrat, manopera fiind diminuata la jumatate.


Conform normativului de hidroizolatii NP 0040, stratul final [sistem monostrat] trebuie sa fie compus din membrane cu minim 4 mm grosime si cu doua armaturi. Pentru cele bistrat, o membrana trebuie sa detina armatura din poliester, celalalta din fibra de sticla. Deasemenea si pozitionarea lor in functie de natura stratului suport este importanta.


Contactati-ne in cazul cand doriti un sfat in privinta demararii proiectului dvs. de hidroizolatii terase. Vom fi bucurosi sa va oferim argumente pro și contra pentru fiecare opțiune, având în vedere situația dumneavoastră. Împreună vom găsi cea mai bună soluție de impermeabilizare pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră. Totul este gratis.


88 afișări

Comments


bottom of page