HIDROIZOLATII TERASE CU MEMBRANE BITUMINOASE IKO

IZOLATII TERMICE CU PANOURI RIGIDE DIN PIR

BLOG   TERMO HIDROIZOLATII   TERASE

WWW.IZOMAG.COM

Hidroizolatiile la terase si 5 adevaruri ascunse.Dacă aveți infiltrații la acoperis, terasa sau subsol, ce veti face?

Cu atât de multe opțiuni, alegerea poate fii dificila cu privire la cea mai bună metodă de impermeabilizare. Acesta este motivul pentru care recomandam 6 lucruri pe care trebuie să le luati în considerare înainte de a face alegerea societatii care va executa hidroizolatia. Va va ajuta in luarea unei decizii pe care nu o veti regreta.

1. EFICACITATEA HIDROIZOLATIEI

Acest lucru ar putea sa va para inutil la o hidroizolatie, in masura in care considerati ca toate membranele de hidroizolatii (cartoane - cum le zic unii) sunt la fel. Doar pretul lor conteaza.

Adevărul este că, tot bitumul este negru. Un rol important il are si calitatea bitumului folosit – distilat sau oxidat. Bitumul oxidat este trecut prin curent de aer cald [respectiv, imbatranit] fata de cel distilat [extras din exploatare directa.

Bitumul distilat este mai putin accesibil producatorilor autohtoni.

2. COSTUL LUCRARILOR DE HIDROIZOLATII TERASE

Rețineți ca pretul nu este acelas lucru cu costul.

Prețul este ceea ce plătiți inițial, costul este ceea ce ajunge să plătiți pe termen lung. Acest lucru este deosebit de important, dacă sunteți tentat să utilizați o companie cu preț scăzut la manopera si la materiale.

3. GARANTIILE ACORDATE

Inainte de a incepe o lucrare de hidroizolatie, o verificarea inițială a antreprenorilor cu privire la garantia lucrarilor si a materialelor utilizate este binevenita. Multi antreprenori folosesc diferite produse de impermeabilizare de tip bricolaj, asigurandu-va o garantie a lucrarilor de la 12 luni pana la 10 ani. Insasi unele membrane bituminoase nu au atata garantie emisa de catre producator. Au doar agreement tehnic.

4. MANOPERA DE EXECUTIE

Exista doua metode de hidroizolatie a unei terase sau a unui acoperis. In sistem monostrat sau bistrat. Membranele bituminoase aditivate cu SBS au o singura armatura, se aplica intotdeauna in sistem bistrat. Punerea lor in opera presupune si doua randuri de manopera de executie. Cele cu APP si doua armaturi se aplica in sistem monostrat, manopera fiind diminuata la jumatate.

Conform normativului de hidroizolatii NP 0040, pentru stratul final [sisitem monostrat] membranele au minim 4 mm grosime si dubla armatura [poliester si fibra de sticla].

- Așa că, ce ar trebui să alegeți? O regulă bună este sa alegeti membranele bituminoase APP cu dubla armatura. Membranele bituminoase APP de mare performanta cu dubla armatura, dispun de protectie la foc, la UV si la grindina, beneficiind si de stabilitate dimensionala mare. Garantia lor este de 10 - 15 ani, durata lor de viata depaseste 35 de ani. Nu mai vorbim de mana de lucru, care face diferenta calitatii executiei.

5. PLANURI DE VIITOR

Modul în care intenționați să aveti o hidroizolatie, depinde numai de dvs. In viitor, poate doriti ca terasa dvs sa o transformati in terasa circulabila sau in terasa verde. O hidroizolatie performanta si de durata este cheia succesului dvs. Ati avut 5 lucruri pe care să le luati în considerare atunci când alegeti o hidroizolatie.

ȘI AICI ESTE NUMARUL 6.

Contactati Izomag Construct atunci când doriti o hidroizolatie. Noi vă vom oferi o evaluare corectă, argumente pro și contra pentru fiecare opțiune, având în vedere situația dumneavoastră. Împreună putem găsi cea mai bună soluție de impermeabilizare pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră.


41 afișare