HIDROIZOLATII TERASE CU MEMBRANE BITUMINOASE IKO

IZOLATII TERMICE CU PANOURI RIGIDE DIN PIR

BLOG   TERMO HIDROIZOLATII   TERASE

WWW.IZOMAG.COM

Hidroizolatiile la terase si costurile reparatiilor.


Orice refacere a unei structuri de termo-hidroizolatii terase, se face dupa un sondaj, in care se poate stabili volumul de lucrari pregatitoare pentru refacerea hidroizolatiei la terasa sau la acoperis.

Daca este cazul, se vor executa lucrari de decopertare, lucrari ce se fac in general, pana la stratul care se considera ca poate fi o baza. Aceste lucrari pot fi partiale sau totale in functie de afectarea al structurii de termo-hidroizolatie.

Aplicarea unei noi hidroizolatii terase sau termo-hidroizolatii terase, se realizeaza intotdeauna dupa refacerea stratului pana la care s-a executat decopertarea. Refacerea structurii de termo hidroizolatii terase printr-un surplus suplimentar de termo-hidroizolatie peste cea existenta, ESTE O GRESEALA IMENSA. Aceasta va determina o captare, o mentinere a umezelii si chiar o crestere a presiunii vaporilor de apa, fapt ce va duce la continuarea scurgerilor apei pe tavane, cu toate ca, lucrarea noua de hidroizolatie a trecut testul de inundare.

Din dorinta de a castiga si de a avea lucrari, multe societati de executie de hidroizolatii fac oferte ieftine de lucrari, fara a tine seama de aspectele de mai sus aratate. Solutia propusa de ele, este acceptata si este „excelenta” din punct de vedere financiar pentru asociatiile de propietari - care stim bine ca nu dispun de multi bani. Se pacalesc singure. Este o solutie temporara. In timp, vor avea probleme si vor aparea binecunoscutele discutii - pe care toti le stim, intre cei de la etajele superioare si administratorii sau presedintii blocului, cum ca au platit o groaza de bani, situatia este la fel, etc, etc.

O refacere de hidroizolatie ca la carte, in care sa nu mai aveti probleme cel putin 35 de ani, presupune, in primul rand alegerea de membrane bituminoase cu durata mare de viata si protectie la UV, seriozitate din partea executantului (privind executarea corecta a detaliilor la inchideri) si costuri financiare marisoare.

Ganditi-va, la decopertarea vechii hidroizolatii si indepartarea sortului de tabla, transportul deseurilor la groapa de gunoi, refacerea stratului suport, inlocuirea gurilor de scurgere si remontarea sortului de tabla. Toate acestea costa, numai un tomberon de 3 tone la REBU costa 700 lei. Pentru o suprafata de cca 250-300 m2, cat este suprafata unei terase de scara de bloc se aduna cam 8-9 tone de deseuri.

Asigurat-va ca in ofertele de pret, aveti exact operatiunile de executie si intrebati mai ales, ce garantii se ofera la manopera si la materiale, precum si in cazul cand s-a constatat ca hidroizolatia a suferit deteriorari datorate cauzelor naturale.

Verificati firmele ofertante cu privire la lucrarile lor de referinta, ce personal de executie au si ce calificari. Este bine sa intrebati si de certificatele de calitate si conformitate ale produselor folosite, intrucat exista o multime de materiale de hidroizolatie de tip bricolaj, nerecomandate climatului nostru.

O sa ziceti ca incercam sa ne promovam membranele bituminoase pentru hidroizolatii terase si acoperisuri din gama IKO (Polygum).

Da, asa este. Zilnic vedem ce dezastre sunt la lucrarile de hidroizolatii terase de pe terasele blocurilor de locuinte. In cazul cand doriti, noi va ajutam sa alegeti varianta cea mai buna. Produsele noastre sunt de o calitate inalta, ele va confera siguranta in viitor, nemaifiind nevoie de refaceri de structurilor timp de peste 25 de ani. Intrati pe site-ul nostru www.izomag.com unde puteti vedea caracteristicile produselor noastre.

Pe blogul nostru veti gasi lucruri interesante cu privire la diferentele dintre materialele de hidroizolatie sau de termoizolatie si care sunt criterile de alegere.

Recapitulare.

Pentru o lucrare de reparatie de structura de termo-hidroizolatie cu toate operatiunile descrise mai sus, costurile se ridica la cel putin cca. 45-60 euro/m2 fara TVA.

Cautati sa intelegeti si nu va avantati in alegerea ofertei ieftine. Dupa un timp scurt, vati constata ca nu ati scapat de probleme. Nu uitati, sunt in joc banii dvs. Evitati cheltuieli inutile.

Cereti antreprenorilor de specialitate, ca executia sa se faca cu personal calificat si conform detaliilor de executie (toti producatorii de materiale au asa ceva), sa se foloseasca materiale cu caracteristici adecvate climatului nostru din tara (variatii mari de temperatura in intervale de timp mici).
286 afișare