Izolatie Termica Terasa cu PIR

Izolatie termica din PIR pentru izolarea

teraselor plane.

   BENEFICII IZOLATIE TERMICA CU PIR:

  • Placi ușoare pentru a facilita transportul și manipularea.

  • O gamă largă de grosimi pentru multiple aplicatii.

  • Potrivita pentru mersul pe jos în timpul si dupa lucru.

  • Instalare rapida și ușoara. 

  • Stabilitate dimensională mare și rezistență la compresiune. 

  • Fara sape suplimentare de protectie.

Despre Acoperisuri

Izolația termica a terasei este utilizată pentru a maximiza eficiența energetică a unei clădiri și pentru a reduce la minimum pierderile de căldură. Un acoperiș este clasificata drept „terasa” dacă are o inclinatie sub 10 °. Izolația terasei este utilizată pentru a permite unei cladiri sau unei camere să se simtă mai caldă în timpul iernii și mai rece în lunile de vară. Celuloza, polistirenul ( EPS sau XPS ) si vata minerala au proprietăți bune de izolare, dar panourile rigide din PIR funcționează deosebit de bine și se găsesc în construcțiile moderne.

 

Există două abordări pentru instalarea izolației la terasa: in structura calda prin așezarea materialelor de izolație termica deasupra terasei si in structura rece ce presupune pozarea izolației termice la interior. Structura caldă funcționeaza cel mai bine, cea rece are un cost de instalare mult mai mic.

ACOPERIS CALD sau ACOPERIS RECE

Alegerea tipului de izolare depinde în mare măsură de tipul imobilului. Structura caldă a terasei duce la faptul că terasa, acoperisul sau mansardă se afla în jurul aceleiași temperaturi ca cea din interiorul clădirii. Este cea mai bună alegere. Mare atentie, aceasta nu este o lucrare de tip bricolaj.

 

Adesea materialele de izolatie termica la terase sunt plasate la interior (terasa ranversata). Acesta lucru permite ca terasa sa fie rece și este în general considerată o metodă depășită de izolare termica. Nu este recomandata din cauza problemelor multiple cauzate de condens si de aparitia mucegaiului. Este o solutie mai ieftina si mai usoara.

Acoperis Cald

Există multe avantaje ale instalării unei structuri calde la terasa. Permite conservarea căldurii fără a fi nevoie de o ventilare, previne umezeala și degradarea. Este considerată cea mai bună opțiune de izolatie termica a teraselor datorita conditiilor climaterice din tara noastra. In acest caz, panourile rigide din PIR sunt alegere cea mai buna, deoarece sunt extrem de durabile, nu permit aparitia mucegaiului, a putregaiului și pot rezista chiar si 50 de ani. Instalarea unui sistem de termo hidroizolatie la terase necesită cunostiinte si echipament special, așa că apelati la un antreprenor de specialitate.

Acoperis Rece

Acoperisul rece este o modalitate ieftină de izolare a clădirilor, deși necesită unui sistem de ventilație pentru a preveni acumularea de umezeală. S-ar putea să nu fie cea mai bună soluție pentru izolarea terasei, dar totuși se folosește în anumite proiecte. Panourile rigide din PIR sunt cele mai bune materiale pentru astfel de proiecte.

Durata

Materialele de izolație sunt rezistente. Ele dureaza între 25 și 40 de ani. De remarcat este faptul că izolarea caldă a terasei tinde să se degradeze mai repede, din cauza faptului că este expusă intemperiilor. Nu trebuie sa creeze ingrijorare daca protejarea prin lucrari de hidroizolatii terase se folosesc membrane bituminoase de mare performanta. 

 

Informatii aprofundate gasiti pe pagina dedicata „tehnologii de executie a lucrarilor de termo hidroizolatii terase”.

"Do it Right"

Un Concept Open Source in Termo hidroizolatii terase

Dezvoltat pentru intelegea celor mai bune practici pentru durabilitate in termo hidroizolatii terase.

 

Destinat constructorilor, arhitectilor si propietarilor pentru proiecte durabile, fara reparatii timp de peste 35 de ani. 

Brosuri Izolatie Termica PIR

e-Book
Izomag Construct
Panourile PIR
Powerdeck F
Pnaourile PIR
Eurothane Bi 4
Clasificarea Europeana
 Tabel Comparativ
Eficienta Izolatii

Izolatie terasa    Izolatie termica PIR    Izolatie termica terasa    Izolatie termica PIR in Bucuresti

Despre Noi

Servicii

Suport

Hidroizolatii terase / Reparatii hidroizolatii terase.

Termo hidroizolatii terase cu panouri PIR.

Hidroizolatii Terase Izomag Construct Bucuresti.   

       Confidentialitate           Termeni Generali          Harta Site