Aviz Tehnic Hidroizolatii Terase Circulabile

1. Executarea Hidroizolatiei

  • IkoPro Bitum Primer - Amorsa bituminoasa.


   IKOpro Bitume Primer este un produs de impregnare tip amorsa conceput în mod special pentru ameliorarea aderentei membranelor si a produselor de etanseizare pe baza de bitum, pe suporturi poroase sau absorbante. Acest tratament de baza poate fi efectuat pe suprafete orizontale, înclinate sau verticale. Datorita acestei impregnari, aderenta totala a unei membrane de etanseizare va fi optimizata, oferind acesteia o excelenta rezistenta la smulgere.

 

     Caracteristici tehnice


- Masa volumica ........................ 0,96 g/cm3,
- Parte solida .............................. 43 ± 3%,
- Viscozitate (ASTM 2556-69) .... 195 mPa.s / 25°C,
- Punctul Pensky Martens ......... 21 °C,
- Timp de uscare la 20°C .......... ± 3 ore functie de conditiile climatice,
- Consum....................................cca 0.3l/m2.

 

  • IKO POWERGUM 4 T MMP - Membrana bituminoasa primul strat. 


   IKO POWERGUM 4 MMP este membrana bituminoasa pentru hidroizolaţii rezistentă la foc si la UV avand dublă armătură. Cele două armături, din poliester neţesut şi respectiv, fibra de sticlă, asigură rezistenţe mecanice la sfâşiere, la perforare si asigura o buna stabilitate dimensională. Amestecul special ce compune masa acestei membrane este constituit dintr-un bitum specific (dezvoltat şi ales în cooperare cu petroliţi), din poliolefine atactice termoplastice nobile (TPO) şi dintr-un produs de ignifugare „halogen-free” (respectându-se normele de mediu, fiind netoxic).

 

Acest amestec prezintă între altele, caracteristicile următoare:


- limitarea combustiei membranei cu o slabă degajare de fum, excluzând în totalitate emanaţiile toxice,
- asigurarea unei legături şi a unei impregnări corespunzătoare armăturilor ce răspund exigenţelor de durabilitate şi punere în operă. IKO POWERGUM 4 MMP îndeplineşte în totalitate prevederile privind încercările la foc.

 

   Punerea in opera a membranei IKOPRO Powergum 4 T MMP se va face cu adeziv bituminos IKOPRO HP Cold Adesive. Acesta se aplica pe suprafetele orizontale sau cele cu inclinatie de pana la 15 grade. In cazul suprafetelor verticale, lipirea se va face cu flacara.

 

Caracteristici tehnice membrana IkoPowergum 4 T MMP


Grosime..................................... 4 mm
Armaturi .................................... compozita poliester netesut 180 ± 15 g/m2 cu fibra de sticla si fibre de poliester ranforsat
Finisaj.........................................nisip
Punct de inmuiere..................... + 140°C
Flexibilitate la rece ................... -15°C
Rezistenta la tractiune ............. longitudinala : 700 N/5 cm ; transversala : 450 N/5 cm
Alungire la rupere .................... longitudinal : 40 % ; transversal : 40 %
Stabilitate dimensionala ..........  0,1%

 

  • IKOPRO HP COLD ADESIVE - Adeziv bituminos la rece.


   Adezivul IKOPRO HP COLD ADESIVE amelioreaza etanseizarea fara modificarea caracteristicilor membranei pastrând integral grosimea ei. Adezivul IKOPRO HP COLD ADESIVE asigura, în afara suprapunerilor si partilor verticale, aderenta uniforma si omogena a oricarei membrane bituminoase fara folie si permite chiar ajustarile acesteia în momentul aplicarii, ca pozitionare, pe când aceste ajustari sunt excluse în cazul unei aplicari la flacara.


Avantajele adezivului de lipire la rece:
- permite aplicarea imediata a membranei de etanseizare,
- tehnica de aplicare mult mai rapida în comparatie cu aplicarea cu flacara,
- castig de 1 mm in plus de hidroizolatie,
- lipire in totalitate in campul curent,
- ofera mai multa securitate pe suporturi inflamabile sau deformabile la caldura,
- minimizeaza riscul de incendiu si reduce în acest fel, repercursiunile inerente acestui risc.

  • IKO POWERGUM 4 T MMP - Membrana bituminoasa stratul final. 


   In cazul lucrarilor de hidroizolatii terase circulabile, IKO POWERGUM 4 MMP fiind o membrana bituminoasa  cu inalta rezistentă si la grindina, este ideala pentru finalizarea hidroizolatiei. In cazul acesta lipirea ei sa va face la flacara, atat pe suprafata orizontala cat si pe cea verticala. 

 

  • IKOPRO REAPIR COMPOUND - Mastic de etansare.


Iko Pro Repair Compound aste un mastic plastic pe baza de amestec bituminos modificat si aditivat cu elastomer. A fost creat special pentru a etanşeiza finisajele si detaliile de executi la inchideri (gura scurgere, gargue, rost de dilatatie).


Avantaje:
- aderenta foarte buna pe stratul suport bituminos, pe lemn, pe termoizolatie, pe beton, pe piatra si pe alte materiale sintetice,
- rezistenta la imbatranire, la actiunea UV si la influentele climatice,
- ramane plastic timp de 30 ani.

  • Guri de scurgere sau scurgeri laterale.


Se vor curata/decolmata gurile de scurgere/pluvialele. Se vor inlocui, dupa caz gurile de scurgere cu unele noi compatibile cu membrana bituminoasa, respectand regulile, detaliile si tehnologia furnizorului de materiale.

2. Optional. Finisarea Terasei Circulabile cu Inele EH 20

Sistemul flotant cu Inele EH 20


   Usor de montat si de intretinut, sistemul flotant de Inele EH 20 protejeaza lucrarile de hidroizolatii impotriva actiunilor negative ale fenomenelor meteorologice extreme, dubland durata de viata a hidroizolatiei. Fiind create dintr-un material special, inelele EH 20 rezista la temperaturi de pana la – 40 °C. In timp, posibilitatea de a schimba dalele, de a monta sisteme de dejivrare, cabluri electrice sau diferite sisteme sau echipamente, fac din acest sistem o solutie foarte eficienta.


In cazul unei interventi la hidroizolatie, dalele pe inele EH 20 se pot indeparta cu usurinta, fapt ce duce la reducerea cheltuielilor de decopertare ca in cazul teraselor finisate in mod traditional (gresie, piatra, etc.). Ele sunt fabricate din polipropilenă de înaltă densitate. Acestea acționează ca un ghid atunci când se monteaza dale peste hidroizolatie, asigurând o poziție uniformă. Astfel se economisește o cantitate considerabilă de timp în aplicare și oferă un finisaj atractiv.

De asemenea elimina cerinta de asezare aplacilor de gresie pe mortar adeziv.Prin pozarea dalelor de beton peste ele, acestea permit ca apa să se scurgă printre ele. Ajută la prevenirea stagnarii apei, a acumulării murdăriei și a altor materiale între plăci. Deși ușoare ele sunt foarte dure, avand o toleranță la greutate de pana la 750 kg pe m2. Inelele EH 20 sunt fabricate în patru cadrane, îmbinate împreună cu o mică legătură. Acestea pot fi ușor desprinse pentru a produce segmente de jumătate sau un sfert.

 

Acest lucru este util pentru pavarea în jurul colțurilor și la sfârșitul traverselor. Se elimină orice pierdere a tampoanelor de sprijin și oferă o finisare ordonată a detaliilor, inclusiv atunci când pavajul se întinde până la pereți sau la parapete.

Iko Pro HP Cold Adezive

Iko Powergum 4 T MMP

Iko Powergum 4 T MMP (doar in cazul teraselor circulabile)

Iko Pro Bitum Primer

Strat suport - beton

Hidroizolatii terase necirculabile    Hidroizolatii terase circulabile    Reparatii hidroizolatii terase

Despre Noi

Servicii

Suport

Hidroizolatii terase / Reparatii hidroizolatii terase.

Termo hidroizolatii terase cu panouri PIR.

Hidroizolatii Terase Izomag Construct Bucuresti.   

       Confidentialitate           Termeni Generali          Harta Site